Skip to content
Thumbnail

Can Sumoi er hjertebarnet til de to barndomsvennene Pepe Raventós og Francesc Escala, og navnet på vingården de overtok i 2012. Eiendommen, som omfatter 20 hektar vinmarker og 380 hektar skog, har røtter tilbake til 1645, med originale våningshus fra 1700-tallet. Den ligger på ca. 600 meter over havet på fjellet Serra de l’Home i Penedès, Catalonia.

Pepe og Fransesc har begge lang erfaring fra andre vingårder, ikke minst fra Pepe Raventos’ eget vinprosjekt. Pepe har tidligere gått i spissen for å opprette en ny, spansk kvalitetsappelasjon som hedrer katalonske vintradisjoner. Det var hans søken etter å rendyrke lokale vindruer og lage naturlig viner med stadig mindre inngripen som resulterte i oppkjøpet av den eldgamle gården. Can Sumoi var en fulltreffer, på grunn av gårdens høye beliggenhet, unike kalksteinsjordsmonn og gamle vinstokker av de lokale druene Xarel-lo, Parellada og Sumoll. Målet er nå å sakte gjenoppbygge den biodynamiske produksjonen, og reise gården til fordums prakt.

Alle vinene fra Can Sumoi er økologisk sertifisert og arbeidet på vingården skjer etter biodynamiske prinsipper. Nede i vinkjelleren er det minimum inngripen som gjelder og vinene er derfor ikke stabilisert eller filtrert. Alle er spontangjæret, og de musserende vinene lages etter methode ancestral, dvs. at gjæringen avsluttes på flaske og skaper kullsyre. Det benyttes ingen tilsetninger, heller ikke svovel, og vinene får lov til å være seg selv og utvikle seg i sitt eget tempo.

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.