Leiner Handwerk Weisser Burgunder
kr 259,90
Ny årgang! - juli 2022
Produsent: Leiner
Opprinnelse: Tyskland, Pfalz, Südpfalz, IlbesheimDrue: Weiss burgunderJordsmonn: Leirjord og kalkstein (gammel sjøbunn)Vinmark plantet: 1960-1970Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 55 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 10 timerskallmaserasjon før sakte og forsiktig pressing over 12 timerModning: I ståltankerKlaring og filtrering: FiltrertSertifisering: BiodynamiskOm produktet: Når druene er høstet fottråkkes de umiddelbart i 600 liter store plastkar i vinmarken, før de fraktes tilbake til vinkjelleren og tømmes i pressen. Det gjøres ingen avstilking.Innholdsdeklarasjon: Druer og svovel (<80 mg/l)Matmatch: Fisk, Lyst kjøtt, Skalldyr, Uten mat
Sven Leiner fra Ilbesheim i Sør-Pfalz driver i dag vinhuset Weingut Jürgen Leiner og deres 15 hektar vinmarker. Noe som blant annet omfatter en av Tysklands viktigste vinmarker: Kalmit. Etter fullførte studier på Geisenheim-instituttet og noen års arbeidserfaring fra flere ulike topprodusenter i Tyskland, dro Sven hjem for å ta over familiebedriften. Sven har forstått at det er i vinmarken man lager vin, og han la derfor raskt om driften til økologisk og deretter biodynamisk dyrking. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.