skip to Main Content

Caravaglio Salina Bianco Occhio di Terra

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 89 poeng

På Salina, den nest største øya i den vulkanske øygruppen De eoliske øyer, er det de to koneformete vulkanene som dominerer førsteinntrykket. Tvers gjennom midten av øya danner de den sør-nord-gående dalen Valdichiesa hvor familien Caravaglio har holdt til i 500 år. Her kultiverer de vinmarker og verdens beste kapers.

Upodede vinstokker

Vinlusa phylloxera liker ikke vulkansk jordsmonn. Vinstokkene på Salina er derfor upodede og flere vinmarker er over 100 år gamle. Caravaglio kultiverer 16 hektar vinmarker etter biodynamske prinsipper og har økologisk sertifisering.

Jordens øye

Dalens beliggenhet gjør vulkanskråningene til et ideelt sted for vindyrking. Soleksponeringen komplementeres av god ventilering og skaper et ypperlig klima som gir druene god balanse mellom sødme og syre. Middelhavets vinder tilfører vinen en ekstra dimensjon av saltaktighet.

Sammen med det mineralsk sammensatte vulkanske jordsmonnet danner beliggenhet og klima grunnlaget for Salinas terroir, eller Occhio di Terra (jordens øye) som Caravaglio kaller det.

De eoliske øyer
Antonino Caravaglio
Antonino Caravaglio
Beskjæring
Vin og vulkaner
Salina
Kapers
Innhøsting – malvasia