Gen del Alma ble startet av ekteparet Andrea Muffato og Gerardo Michelini i 2012. Vingården ligger i landsbyen Gualtallary i Uco-dalen. På grunn av sitt kjølige, men solfylte klima og mineralrike jordsmonn regnes Uco-dalen som det beste området for vin i Mendoza og dermed også i hele Argentina. Ekteparet hadde jobbet med vin i regionen i en årrekke, men startet opp for seg selv for å rendyrke vinmarkenes helt unike egenskaper.
Vinene deres lages med minimum intervensjon, som i størst mulig grad lar frukt og jordsmonn tre frem i vinene. Druene dyrkes økologisk og plukkes og selekteres for hånd. Hele drueklaser presses lett og får lang skallkontakt. De spontanfermenteres i sementegg, ståltank eller velbrukte, store eikeliggere. På enkelte av vinene benyttes det heller ikke temperaturkontroll, og de fermenteres på tank som står ute i vinmarken. Vinene har lite eller ingen tilsatt svovel og får i størst mulig grad leve sitt eget liv. Resultatet er saftig, friskt og klokkeklart, slik du ikke har smakt vin fra Argentina før.