Uehara Shuzō Soma no Tengu 1,8 l
kr 1089,90
Utsolgt
Forventes på lager: ukjent
Produsent: Uehara Shuzō
Opprinnelse: Japan, Shiga, TakishimaType: Genshu, Ginjo, Junmai, Muroka, Nama, UsunigoriFermentering: SpontanfermentertPoleringsgrad: 59 % (41 % av riskornet er slipt bort)Pasteurisering: UpasteurisertKlaring og filtrering: UfiltrertOm produktet: Soma no Tengu "Skogsånd" får en veldig svak filtrering og har et fint støv fra ris i seg, som bør vendes rundt før servering. Saken er laget på Yamada Nishiki ris med relativt mye polering og får en mykt og kompleks aroma og smak, sammen med en tørrhet og struktur fra den svake filteringen. Bryggeriet bruker ikke kultivert gjær, men saken spontangjæres i store åpne trefat, og Soma no Tengu får et sitruspreg sammen med noe som ligner på lambic. Kan stå åpen i et år.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Fisk, Grønnsaker, Lyst kjøtt, Svin
Uehara Shuzō ble etablert i 1862 ved bredden til den store innsjøen Biwa. Området er preget av høye fjell, grønne åser som skråner seg ned mot fruktbar mark og kanaler med friskt fjellvann. All risen er fra bærekraftige lokale dyrkere nær bryggeriet, og får en relativt høy grad av polering. Sakene brygges uten tilsatt kultivert gjær, de bruker lang tid på å presse ut saken fra risen med en gammel trepresse(3 dager), og saken gjæres også på lavere temperaturer over lengre tid. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.