Mutemuka Shuzō Mutemuka 0,72 l
kr 410,00
Utsolgt
Forventes på lager: ukjent
Produsent: Mutemuka Shuzō
Opprinnelse: Japan, KochiType: Genshu, Junmai, Nama, ShizenshuFermentering: SpontanfermentertPoleringsgrad: 70 % (30 % av ytterskallet er slipt bort)Pasteurisering: UpasteurisertKlaring og filtrering: KarbonfiltrertSertifisering: ØkologiskOm produktet: Mutemuka er en rik, tørr og veldig kompleks sake med hint av grønnsaker, umami og en tydelig underliggende sødme. Den er spontangjæret, upasteurisert og er heller ikke tilsatt vann og har derfor naturlig alkoholinnhold på 18%. For gjærstarteren bruker de sakerisen Kaze Naruko, mens for hovedmengden av ris til brygget bruker de bordrisen Hino-Hikari. Saken modnes også i romtemperatur i et halvt års tid før den sendes fra bryggeriet. Bør drikkes kjølig til romtemperert, men kan også drikkes varm for å fremheve aromaene av sjokolade. Nytes alene eller til enklere retter. Kan stå åpen i et år.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Fisk, Grønnsaker, Lyst kjøtt, Skalldyr
Mutemuka Shuzō ble grunnlagt i 1893 og har siden begynnelsen vært fokusert på bærekraftig jordbruk uten kjemikalier, og naken sake uten tilsetninger. Selv etter påtrykk fra sine naboer og lavere ytelse fra sine (mer enn) økologisk sertifiserte rismarker, tviholdt bryggeriet på sin overbevisning om at dette var eneste måten å jobbe på. De er sertifisert både som bryggeri og som jordbruker. Mutemuka kan oversettes med "sake laget med rene hensikter uten staffasje" og bruker i tillegg ristypen Hino-Hikari som egentlig er en bordris. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.