Chiyo Kotobuki Toraya Otora 1,8 l
kr 250,00
Utsolgt
Forventes på lager: ukjent
Nyhet! - jan. 2021
Produsent: Chiyo Kotobuki Toraya
Opprinnelse: Japan, Yamagata, SagaeType: Junmai, OkarakuchiFermentering: Kultivert gjærPoleringsgrad: 70 % (30 % av ytterskallet er slipt bort)Pasteurisering: PasteurisertKlaring og filtrering: KarbonfiltrertOm produktet: Otora er en veldig tørr og elegant sake med mye friskhet og en lett fruktig sødme, og et veldig godt utgangspunkt som introduksjon til sakens verden. Saken brygges på den gjenopplivede ristypen Toyokuni med sine lange korn, og gjæres på lav temperatur over lengre tid. Kan serveres kjølig, romtemperert eller varm(40-50C), og drikkes enten for seg selv eller til enklere retter. Kan stå åpen i flere år.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Aperitiff, Fisk, Skalldyr, Uten mat
Chiyo Kotobuki Toraya ble etablert i Yamagata by i 1696, men ble flyttet til landsbyen Sagae og har vært der de siste 100 årene. Siden 1990 har de gjenopplivet og brukt den unike og lokale ristypen Toyokuni som har veldig lange korn. Bryggeriet tar også aktivt del i dyrkingen av den lokale risen, og mange av dyrkerne jobber selv på bryggeriet vinterstid. De lager tørre, elegante saker med mye friskhet, og bruker smeltevann fra elven Sagae til bryggingen. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.