Akishika Motoshibori 0,72 l
kr 599,90
Utsolgt
Forventes på lager: ukjent
Produsent: Akishika Shuzō
Opprinnelse: Japan, OsakaType: Genshu, Junmai, Muroka, NamaFermentering: Kultivert gjærPoleringsgrad: 60 % (40% av ytterskallet er slipt bort)Pasteurisering: UpasteurisertKlaring og filtrering: Ikke karbonfiltrertOm produktet: Motoshibori er sake brygget utelukkende på starteren for sakebryggingen. Den får lav alkohol(6%), en lett sødme og friskhet og er litt perlende ved åpning. Veldig få produsenter lager denne type sake siden det økonomisk sett, og ikke minst arbeidsmengden som går inn i denne saken egentlig ikke lønner seg. Annet enn at man får et helt unikt produkt. Bør serveres kjølig som aperitif, til enkle retter eller i en cocktail. Bør kanskje konsumeres innen 2 uker etter åpning.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Aperitiff, Fisk, Grønnsaker, Skalldyr
Akishika Shuzö er et av få bryggeri som følger Chateau-konseptet og gror selv det meste av risen de bruker rundt selve bryggeriet. De er også kjent for å lage saker med høy kvalitet, tydelig tørrpreg, stor munnfølelse og å lagre de fleste sakene i flaske i romtemperatur før de sendes fra bryggeriet. Sakene gjennomgår ikke karbonfiltrering der man tilsetter kullstøv/biter for å fjerne små partikler, heller ikke tilsetning av vann for å justere ned alkohol eller pasteurisering. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.