Familien Maillet har i fire generasjoner holdt til i den lille landsbyen Verzé, i hjertet av Macon. I 1928 flyttet de vinifikasjonen til et kooperativ i landsbyen, men da Nicolas tok over i 1999 flyttet han produksjonen tilbake til familiens kjeller for å løfte vinen til nye høyder. Domenet ble økologisk sertifisert (Ecocert) i 2010 og har siden 2013 jobbet etter biodynamiske prinsipper. De fleste vinmarkene ligger i de kjølige, østvendte skråningene og består hovedsakelig av limestone og kalkholdig jordsmonn som gir vinene den karakteristiske mineraliteten og høye syren. Les mer
Opprinnelse: Frankrike, Burgund, MâconDrue: Gamay og Pinot NoirJordsmonn: Kalkholdig leireVinmark plantet: 1970 - 1975Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndFermentering: Spontanfermentert.Modning: I ståltankerKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: BiodynamiskInnholdsdeklarasjon: Druer og svovel (<40 mg/l)Matmatch: Fisk, Lyst kjøtt, Småvilt, SvinTilsatt svovel
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.