Skip to content

Familien Maillet har i fire generasjoner holdt til i den lille landsbyen Verzé, i hjertet av Macon. I 1928 flyttet de vinifikasjonen til et kooperativ i landsbyen, men da Nicolas tok over i 1999 flyttet han produksjonen tilbake til familiens kjeller for å løfte vinen til nye høyder. Domenet ble økologisk sertifisert (Ecocert) i 2010 og har siden 2013 jobbet etter biodynamiske prinsipper. De fleste vinmarkene ligger i de kjølige, østvendte skråningene og består hovedsakelig av limestone og kalkholdig jordsmonn som gir vinene den karakteristiske mineraliteten og høye syren.

I dag forvalter han 7 hektar med vinmarker, hvorav 5,7 ha er Chardonnay og de resterende er jevnt fordelt mellom Aligote, Pinot Noir og Gamay. De yngste vinrankene er over 50 år gamle.

Nicolas er bastant på at kjølig og langsom fermentering er nøkkelen til en energisk og langt levende vin, fermenteringen foregår derfor mellom 6-18 måneder, avhengig av vinen og terroiret.

Produktfilter 1 - 3 av 3 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Back To Top
go to cart