Biokult består av en liten gruppe økologiske sertifiserte vingårder i Burgenland, helt øst i Østerrike. Her har de siden 2005 hatt som felles mål å produsere økologiske viner av topp kvalitet. I tillegg forplikter medlemmene av kooperativet seg til å beskytte miljøet, fremme biologisk mangfold og jobbe for å skape og opprettholde et sunt jordsmonn i vinmarkene. De ulike medlemmene dyrker sine egne druer, mens det er Angela Michlits fra Meinklang som er ansvarlig for vinifikasjonen. Les mer
Opprinnelse: Østerrike, Burgenland, Neusiedlersee, PamhagenDrue: 25 % Zweigelt, 25 % Pinot Noir, 25 % Blaufränkisch og 25 % St. LaurentJordsmonn: Sandholdig leireVinmark plantet: 1990-2010Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 54 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 12 timer skallmaserasjonModning: I ståltankerKlaring og filtrering: UklaretSertifisering: ØkologiskInnholdsdeklarasjon: Druer og svovel (<40 mg/l)Matmatch: Aperitiff, Grønnsaker, Skalldyr, Uten matTilsatt svovel
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.