COS Metodo Classico
kr 425,00
Ny årgang! - august 2023
Produsent: COS
Opprinnelse: Italia, Sicilia, Vittoria, AcateDrue: FrappatoJordsmonn: Kalkrik og vulkansk leirjordVinmark plantet: 1980Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 45 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 4 til 5 uker skallmaserasjonModning: På bunnfallet i 56 mndKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: Økologisk. Jobber etter biodynamiske prinsipperOm produktet: Annengangsfermentering i flaske (champagnemetoden). 56 md. flaskemodning før degorgering.Innholdsdeklarasjon: Kun druerMatmatch: Grønnsaker, Lyst kjøtt, Småvilt, Svin
COS fikk sin spede begynnelse i 1980, da de tre arkitektstudentene Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano, mest som et artig eksperiment, grunnla vinhuset. Navnet «COS» er satt sammen av forbokstavene i de tre klassekameratenes etternavn. I dag lager de toppviner ved hjelp av eldgamle metoder i Vittoria på sørspissen av Sicilia, hvor de med status som en av Italias mest anerkjente vinprodusenter nå kultiverer 35 hektar på biodynamisk vis. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.