COS fikk sin spede begynnelse i 1980, da de tre arkitektstudentene Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano, mest som et artig eksperiment, grunnla vinhuset. Navnet «COS» er satt sammen av forbokstavene i de tre klassekameratenes etternavn. I dag lager de toppviner ved hjelp av eldgamle metoder i Vittoria på sørspissen av Sicilia, hvor de med status som en av Italias mest anerkjente vinprodusenter nå kultiverer 35 hektar på biodynamisk vis. Les mer
Opprinnelse: Italia, Sicilia, Vittoria, AcateDrue: FrappatoJordsmonn: Kalkrik og vulkansk leirjordVinmark plantet: 1980Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 45 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 4 til 5 uker skallmaserasjonModning: På bunnfallet i 56 mndKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: Økologisk. Jobber etter biodynamiske prinsipperOm produktet: Annengangsfermentering i flaske (champagnemetoden). 56 md. flaskemodning før degorgering.Innholdsdeklarasjon: Kun druerMatmatch: Grønnsaker, Lyst kjøtt, Småvilt, SvinTilsatt svovel
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.