Sébastien Riffault kultiverer 12 hektar vinmark i Sury-en-Vaux i Sancerre. Med tro på biologisk mangfold og en klar idé om vinene han ønsket å lage, la han om til økologisk og etterhvert biodynamisk drift da han tok over vingården etter sin far i 2004.
Vinmarken
For å øke det biologiske mangfoldet vokser planter, blomster og gress fritt i vinmarkene og tiltrekker seg nyttige insekter som fjerner behovet for kjemisk skadedyrbekjempelse. Det pløyes med hest mellom vinrankene for å stimulere til mangfoldet av liv i jorda. Fraværet av kunstgjødsel sørger for at vinplantene søker næring og vann dypt i det kalkrike jordsmonnet.
Vinkjelleren
Innhøstingen starter i oktober, en måned senere enn det som er vanlig i Sancerre, når druene er helt modne og en del har fått botrytis. Druene håndplukkes og utvelges i vinmarken før de spontanfermenteres. Vinene modnes med bunnfall i 24 – 36 mnd. på store gamle eikeliggere, med unntak av Les Quarterons som modnes på ståltank, før de ufiltrert tappes på flaske hvor enkeltvinmarksvinene modnes i ytterligere 6 – 12 mnd. før de slippes på markedet. Kun Les Quarterons tilsettes litt svovel (10 mg/l) ved tapping.
Sébastien Riffaults klare filosofi gir komplekse, konsentrerte viner med et tydelig mineralsk jordsmonnspreg som elegant balanseres med fruktighet og toner av nøtter og honning.
Riffault Sancerre Les Quarterons
Land: Frankrike
Utvalg: BU VPnr.: 9751801
Volum: 0,75 l
Pris: kr 379,90
Riffault Sancerre Auksinis
Land: Frankrike
Utvalg: BU VPnr.: 1226201
Volum: 0,75 l
Pris: kr 489,90
Apéritif: 92 poeng
Riffault Sancerre Saulétas
Land: Frankrike
Utvalg: BU VPnr.: 3656201
Volum: 0,75 l
Pris: kr 489,90
Apéritif: 91 poeng