skip to Main Content
Thumbnail

I kjølvannet av det trippel Spellemannsnominerte albumet Patience (2020), ønsket Sondre Lerche å skape noe mer enn bare sanger og musikalske opplevelser. Midtveis i en improvisert soloturné, alene i leiebil på kryss og tvers av Norge i fjor sommer, ble ideen om en vin som fanget og videreførte tilstanden og estetikken fra «Patience» født. Han kom i snakk med venner i utelivsbransjen i Bergen, som ledet ham til NON DOS.

Sammen stilte de spørsmålet: finnes det en lidenskapelig, biodynamisk musikk- og kunstinteressert vinprodusent der ute som vil vœre med å skape Patos?

Patos i et melkeglass

Inspirasjonen kom delvis fra de dype røde tonene i maleriet som pryder omslaget til «Patience», malt av den australske kunstneren Loribelle Spirovski. Men også fra sommerens forfriskende, gjennomstrålende, rosa sjatteringer – i realitet slik et melkeglass med Patos, holdt opp mot solen, i sin reneste, mest skimrende form, fremstår.

Biodynamisk musikk- og kunstinteressert vinprodusent

Sondre ble introdusert for en spansk, tredjegenerasjons, kvinnelig vinprodusent, Olivia Junyent som driver Castell d’Age, 40 minutters kjøretur nordvest for Barcelona. Olivias bestemor dedikerte seg til biodynamisk vin lenge før det var verken kjent eller trendy. Nå nådde en kasse smaksprøver etterhvert høstkalde Bergen, og før kvelden var omme hadde Sondre blandet sin egen vin. Navnet var plutselig innlysende.

Patos er kanskje veien videre etter et år der Patience ble et kanskje litt vel treffende, og etterhvert utmattende ord å hele tiden støte på. Skrivende på sin neste plate, delvis alene på turné, delvis på hybelen i Bergen, følte Sondre en utvidet lidenskapelig glød, i sanger som føles ytterligere opphøyde og inderlige. Sanger som trenger patos om de skal få vinger. For en som har stått på scener verden over mer enn halve livet er patos kanskje en nødvendighet. Men selv for en dreven entertainer er dette begrepet noe han sakte har vokst seg inn i en omfavnelse av.

Meningen bak Patos

«Da jeg begynte å opptre rundtom i verden virket det nok tryggest å bare plugge i og spille, med en uhøytidelig, tilforlatelig mine. Nesten som at man ikke helt tør å stå i alvoret man har lagt i sangene. Det er nok den største forskjellen på da og nå for meg. Nå føler jeg at det er en plikt å tørre å risikere alt foran publikum. At jeg må bidra til å opphøye opplevelsen til et emosjonelt nivå der noe stort står på spill. Og der publikums eventuelle avvisning eller latterliggjøring alltid er en risiko. Det er jo umulig å komme seg igjennom et liv i kunsten uten å risikere å fremstå helt tåpelig til enhver tid. Jeg har nå etterhvert skrevet meg inn i en eksplisitt inderlighet som jeg blir nødt å ta eierskap av på scenen. Det er først nå jeg skjønner meningen bak patos.»

Produktfilter 4 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr.
EPD-nr.
VP pris
Perlende vin 2021 Italia
Veneto
Pinot Nero BU
Nyhet! - sept. 2022
0,75 14176901
6103741
kr 259,90Bestill
Musserende vin 2018 Spania
Catalunya
40 % Macabeu, 40 % Xarel·lo, 20 % Parellada BU
Nyhet! - mai 2021
0,75 13035001
5777123
kr 210,00Bestill
Rosévin 2021 Spania
Catalunya
Garnacha BU
Ny årgang! - mai 2022
0,75 14177001
5713623
kr 229,90Bestill
Hvitvin Oransjevin 2021 Spania
Catalunya
Garnatxa Blanca BU
Ny årgang! - mai 2022
0,75 13034901
5777131
kr 279,90Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.