skip to Main Content
Thumbnail

Paris Sigalas eier og driver vinhuset Domaine Sigalas og deres 21,5 hektar vinmarker rundt området Oia på øya Santorini. Paris har vært en pionér når det gjelder økologisk vitikultur i området. Vinene spontanfermenteres og det tilsettes kun små mengder svovel. Området har vært kultivert med vinplanter helt siden antikken, og Sigalas har tatt godt vare på de over 100 år gamle vinmarkene.

Den dominerende druesorten er Assyrtiko, som gir viner med naturlig høy syre og en flott struktur. Men Sigalas har også tatt vare på andre mindre kjente druetyper som: Mandelaria, Mavrotragano, Athiri, Aedani, Platani, Potamisi, Gadouria og Glikada.

Jordsmonnet på øyen har sørget for at Santorini har unnsluppet Phylloxera. Ny mark dyrkes derfor ved å “oppfostre” nye stilker på rotstammen av gamle planter. Sigalas bruker fortsatt den antikke oppbindingsteknikken ved navn Giristi. Her binder man sammen unge og gamle grener på planten til en “kurv” for å beskytte druene mot den kraftige vinden.

Besøk produsentens hjemmeside her.

Sigalas wine panorama Santorini Non Dos

Produktfilter Ett produkt
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Basis/BU
Status
Volum (l) VP-nr. VP pris
Hvitvin 2013 Hellas
Santorini
Assyrtiko BU
0,75 1505201
kr 249,90

Utsolgt

Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.