skip to Main Content
Thumbnail

Umberto Valle eier og driver vinhuset Poggio Trevvalle i Fronzina i Toscana-delen av distriktet Maremma. Vinhuset er omkranset av totalt 14 hektar dyrket vinmark, hvorav 85 prosent er plantet med Sangiovese. Og de fleste vinmarkene er fra slutten av 1970-tallet. Umberto ønsker å lage vin som reflekterer sin opprinnelse og ikke er et resultat av kjemisk manipulering. Vinhuset har vært sertifisert økologisk av ICEA siden 2001.

Vinen Passera er en klassisk laget Morellino di Scansano. Hvor en «mosto fiore» (fersk druemost) er blandet med en «vino di prima vinacca» (vin som allerede er gjæret tørr). Dette gjæres så sammen til vinen er helt tørr, noe som gir et fruktig aromabilde med god friskhet og runde tanniner. Vinen har historisk sett vært Maremma-bøndenes hverdagsvin, og passer til lokal toskansk mat som for eksempel antipasti (skinke, pølser og ost), grønnsakssupper og grillet kjøtt.

Besøk produsentens hjemmeside her.

Produktfilter Ingen produkter ble funnet
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.