skip to Main Content
Thumbnail

Partida Creus kultiverer seks hektar med vinmarker etter biodynamiske prinsipper med hest og esel i Baix Penedès, 40 kilometer sør for Barcelona. Arktitektparet fra Piemonte, Antonella Gerosa og Massimo Marchiori, har siden 2003 dyrket gamle og forlatte vinmarker med respekt for og i tråd med kultur og natur. De har fokusert på lokale og nesten glemte druesorter, som blant annet Garrut og Sumoll de Gra Petite.

Les mer

Etter mange hektiske år som arkitekter i Barcelona ønsket Antonella og Massimo en roligere og mer balansert livsstil. De flyttet derfor til Massiv de Bonastre. Hvor de begynte å kultivere grønnsaker og frukt etter biodynamiske prinsipper. Av mangel på tilgang til biodynamisk vin, uten tilsatt gjærsopp og svovel, fant de fort ut at de var nødt til å ta saken i egne hender. Dermed oppstod Partida Creus.

I dag kultiverer de 2,5 hektar med egne vinmarker. Hvorav halvparten er plantet med druen Sumoll og den andre halvparten er plantet med den gamle lokale druen Garrut. Plantet i 2005, 2008 og 2011.

De ulike vinene

Vinene som merkes med «BS» er fra Sumoll-parsellene, mens vinene som merkes med «GR» er fra Garrut-parsellene.

I tillegg til egne vinmarker kultiverer de 3,5 hektar som de leier av naboer som tidligere leverte druer til det lokale kooperativet:
– 1,8 hektar med Sumoll plantet i 1943, som gir vinen «SM»
– 0,7 hektar Vinyatar plantet i 1950, som gir vinen «VY»
– 0,6 hektar Cartoicá Vermell plantet i 2009, som gir vinen «CV»
– 0,4 hektar Xarel-lo pantet rundt 1900, som gir vinen «XL», og som det lages maksimalt 500 flasker av i året

Druene til vinen «TN» kommer delvis fra egne vinmarker og delvis fra en av naboenes vinmarker, som er plantet med Merlot og Cabernet Sauvignon. I 2012 fikk Antonella og Massimo lov til å overta kultiveringen av denne vinmarken, og dermed har de også introdusert deres biodynamiske prinsipper.

Druene til «VN Red» og «VN White» er innkjøpte druer fra gode venners vinmarker. Disse er plantet i nærheten av vinkjelleren i perioden 1933 til 1995. Og eierne jobber alle etter de samme prinsippene som Antonella og Massimo.

Produktfilter Ingen treff
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.