skip to Main Content
Thumbnail

Michele Perillo kultiverer fem hektar med vinmark på økologisk vis i Castelfranci i provinsen Avellino i Campania. Vinmarkene ligger i en høyde på 480-976 meter over havet og er primært plantet med Aglianico. Hvorav de fleste vinstokkene er nesten hundre år gamle.

Les mer

Perillo-familien har dyrket jorden i Castelfranci så lenge noen kan huske. I dette området er navnet Perillo omtrent like vanlig som Hansen er i Norge. Det var Micheles bestefar som plantet de første vinmarkene. Det var også han Michele vokste opp med, ettersom hans far gikk bort da han bare var tre år gammel. Familien solgte lenge kun druer og vin i bulk til det lokale markedet, men fra og med 1999-årgangen har Michele tappet all vinen selv. Og han har aldri sett seg tilbake.

Michele driver vingården sammen med sin kone Annamaria, og nå går også deres to sønner i foreldrenes fotspor. Eldstemann studerer ønologi, og den yngste skal bli agronom.

Perillos vinmarker dyrkes på økologisk vis, men er ikke sertifisert. Tre av de fem hektarene ligger i Baiano, mens de to siste ligger i henholdsvis Montemarano og i Contrada Valle; like i nærheten av kjelleren. Disse sunne og levende vinmarkene er så langt fra striglede monokulturelt dyrkede vinmarker som man kan komme. Her kryr det av ulike druekloner og gamle upodede vinstokker.

Mangfoldig jordsmonn

Jordsmonnet varierer fra leirholdig til sandholdig vulkansk løss. Ispedd hvit, sort og til og med rød jord enkelte steder. Høyden vinmarkene ligger i gjør dem til et av de kjøligste områdene i Avellino. Det gir svært lang druemodning – og i kjelleren har Michele en like langsom tilnærming til vinmaking. Hvor vinene alltid får den tiden de trenger til å bli modne og stabile.

Produktfilter Ingen treff
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.