skip to Main Content
Thumbnail

Barndomsvennene Alessandro, Beatrice og Daniela fulgte drømmen om å starte vingården La Marca di San Michele sammen. Og i tradisjonsrike San Michele i den lille italienske byen Cupramontana, i Le Marche, fant de tilbake til røttene sine. Her kultiverer de nå seks hektar med økologisk sertifiserte vinmarker. Og det eneste de elsker høyere enn å lage vin, er å dele resultatet av det møysommelige arbeidet med gode venner.

Les mer

Alessandro, Beatrice og Daniela er alle fjerde generasjon vinbønder, men ønsket å bringe tilbake det autentiske og opprinnelige ved yrket. I stedet for å følge i sine foreldres fotspor, snudde de og gikk tilbake til røttene sine – og her fant de frem til kjernen i det å lage vin.

Alessandro og Beatrice er søsken, og sammen med Daniela vokste de opp i den lille byen Cupramontana i Italia. De hadde alltid hatt lyst til å skape sitt eget lille paradis med et lite hus midt mellom vinrankene, og etter mange år i byen bestemte de seg til slutt for å ta sjansen. I 2007 begynte de tre derfor på et nytt kapittel i sine liv. De la jobbene og det hektiske bylivet bak seg, og vendte hjem for å lage vin. Her startet de opp La Marca di San Michele, hvor økologisk jordbruk og helhetlig drift står i sentrum.

Hos La Marca di San Michele står druene i høysetet, og de følger personlig druene i alle deres livsfaser. Helt fra de fødes i vinmarken til de når sitt høydepunkt i vinflasken du holder i hånden.

Blant verdens beste steder for Verdicchio

Lille San Michele er et av verdens beste steder å dyrke druen Verdicchio, som La Marca di San Michele konsentrere seg om. Vingården ligger på en høyde i den vakre byen Cupramontana, som har 5000 innbyggere, og ligger i den nordlige delen av regionen Le Marche. Her er landskapet preget av bølgende åser som stiger opp mot San Vicino-toppen i fjellkjeden Appenninene i vest, og flater ut i øst ned mot det asurblå Adriaterhavet. Frodig gress vokser mellom vinrankene, som ligger mellom hvite veier i det solfylte, åpne landskapet.

Le Marche havner lett i skyggen av mer kjente italienske vinregioner som Piemonte og Toscana, men i riktige hender står kvaliteten på vinene herfra ikke tilbake for noe. Klimaet er mildt, og om sommeren kjøles vinrankene ned av briser fra havet i øst samtidig som de beskyttes av fjellene i vest.

Strekene på vinetikettene er ingen form for abstrakt kunst, men et kart over vinmarkene til La Marca di San Michele, hvor den mørkere delen representerer marken hvor druene til innholdet i flasken kommer fra.

La Marca di San Michele har som mål å lage vin med tre egenskaper – den skal kun smake av druer, jordsmonn og klima, den skal være enkel å matche med mat, og den skal ha en renhet som gjør den lett å drikke.

Ikke noe alternativ å jobbe konvensjonelt

For de tre var det ikke noe alternativ å jobbe konvensjonelt – både av hensyn til miljøet, de som jobber på vingården og deg som til slutt drikker vinen. Det var også derfor de bestemte seg for å starte sin egen vingård i stedet for å gå inn i sine respektive familiebedrifter. Bare på denne måten mener de at de kan bevare det som er gitt dem fra naturen, legge til rette for et sunt jordsmonn og være i fullstendig harmoni med jorden og alle de bittesmå skapningene som lever der. Deres neste skritt er biodynamisk sertifisering.

Hos La Marca di San Michele har de respekt for jorden, og følger dens naturlige syklus. De har tålmodighet i vinmarken og omsorg for vinplantene, og det brukes ingen kjemiske sprøytemidler. De er også overbevist om at mennesker ikke kan erstattes av maskiner, så nesten alt arbeid gjøres for hånd. Som sine besteforeldre bruker de dessuten kun villgjær – gjærstammene som finnes naturlig i kjelleren og vinmarkene.

Dette møysommelige arbeidet gjenspeiles også i vinene, som er som et ekko av de fremragende vinmarkene. San Micheles lange historie og La Marca-gjengens ekte og lidenskapelige tilnærming til vinmaking resulterer i unike og annerledes viner med finesse, sterk personlighet og lang levetid. Når du tar en slurk kjenner du umiddelbart at det er et realt håndverksprodukt du har i munnen. Og den følelsen sitter du, akkurat som med ettersmaken, igjen med lenge.

Variert bakgrunn

Selv om de alle kommer fra vinfamilier, hadde Alessandro og Daniela helt andre kilder til livsopphold før de startet vingård sammen. De to flyttet tidlig fra Cupramontana for å studere og jobbe, og har bodd i både Bologna, Montpellier, London, Paris og Dublin. Alessandro er utdannet økonom med en doktorgrad i internasjonal ledelse, men har først og fremst jobbet som fotojournalist. Daniela er utdannet oversetter med en doktorgrad i teksting og tilpasning, og jobbet i tillegg med kvalitetssikring av videospill og som forhandlingstolk. Før hun forlot alt for å jobbe som eventplanlegger.

Etter at Alessandro og Daniela forlot de “gamle” yrkene sine jobbet de mye sammen med å organisere store musikk-, film- og fotofestivaler. Beatrice har derimot alltid jobbet med vin i Cupramontana – først på familiens vingård, og deretter i en vinbar hun startet sammen med ektemannen. Hos La Marca di San Michele jobber nå alle tre i vinmarkene hele året. I tillegg har Alessandro hovedansvar for vinmakingen, Daniela for salg og kommunikasjon og Beatrice for kontor og administrasjon.

Fra de seks hektarene med vinmark får La Marca di San Michele en produksjon på mellom 10 000 og 30 000 flasker vin i året (avhengig av årgangen). I tillegg til vin lager de også olivenolje fra sine 211 oliventrær, som resulterer i mellom 100 og 300 liter olje. Trærne behandles selvsagt heller ikke med kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel. Oljen kaldpresses uten filtrering, og klares på naturlig vis i løpet av vinteren.

Alessandro, Daniela og Beatrice jobber også med å restaurere et gammelt hus som ligger midt i vinmarkene, og som skal leies ut som feriehus så snart det er ferdig.

Produktfilter Ingen treff
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.