skip to Main Content
Thumbnail

Julie Balagny holder til i Beaujolais, der hun kultiverer 4,7 hektar vinmarker, mesteparten innen appelasjonen Fleury. Opprinnelig fra Paris, ble Julie tidlig interessert i vinfaget og søkte seg til naturen og livet på landet. I 2009, etter ti års arbeid på vingårder i Provence, kom endelig muligheten hun hadde ventet på. En tettplantet, bratt og høytliggende vinmark i Fleurie, var til salgs. Utilgjengelig, omkranset av skog og tilnærmet umulig å dyrke maskinelt, var den helt perfekt for Julie.

Parsellen var «En Remont» i Fleury, og betydde startskuddet for Julies vineventyr. Vinmarken består av vinstokker på mellom 35 og 100 år, med jordsmonn av rosa granitt, kvarts og basalt, som er unikt i denne delen av Beaujolais.

Siden Julie overtok har all dyrking vært økologisk, og hun unngår snarveier i vingård som i vinkjeller. Vinmarkene er nå fulle av liv, med markblomster, ugress og ville vekster voksende mellom planteradene. Dette har bidratt til et mangfold av insekter som bidrar til pollinering av vinplantene. Arbeidet foregår manuelt, og druene plukkes og selekteres for hånd i vinmarkene.

Vinene er ikke tilsatt noe, heller ikke svoveldioksid. Julie benytter seg hovedsakelig av kald karbonisk maserasjon med hele drueklaser, som i gjennomsnitt varer i 40 dager. Vinene presses deretter lett i eldgamle, manuelle presser og lagres på store eikefat. Resultatet er svært levende og komplekse beaujolaiser, med klassisk tilsnitt kombinert med saftig frukt og balansert friskhet.

Produktfilter Ingen treff
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.