Skip to content
Thumbnail

Jérôme Saurigny kultiverer 6,5 hektar vinmarker etter biodynamiske prinsipper i landsbyen Saint-Aubin-de-Luigné, som ligger sør for byen Angers i provinsen Anjou i Loire.

Etter fullførte ønologistudier og praksisarbeid i Pomerol i Bordeaux etablerte i 2005 Jérôme Saurigny seg i Anjou. Etter inspirasjon fra særlig Patrick Desplats og Sébastien Dervieux (tidligere Domaine des Griottes) ønsket han å lage vin kun med druer. Helt uten bruk av svovel eller andre tilsetningsstoffer. Jérôme var så heldig at han fikk muligheten til å overta vinkjeller og tolv hektar vinmarker etter en eldre bonde som ville pensjonere seg. Og slik var eventyret i gang.

Jérôme har redusert vinmarksarealet til 6,5 hektar for å kunne håndtere alt arbeidet kun ved bruk av hest og plog. Alle vinene er nakne naturviner, og ufiltrerte, så bunnfall kan derfor forekomme. Vinene er heller ikke tilsatt svovel, og dette gjelder utrolig nok også hans søte viner.

Fant ingen produkter som passet med valgene dine.