skip to Main Content
Thumbnail

Fattoria di Vaira ligger i det småkuperte landskapet som skråner ned mot Adriaterhavet i det nord-vestre hjørnet av provinsen Campobasso i Molise. Det 500 hektar store blandingsjordbruket kultiveres etter biodynamiske prinsipper hvor husdyrhold, beiter, korn, grønnsaks- og vindyrking utfyller hverandre i et selvbærende kretsløp.

Marint jordsmonn

Jordsmonnets sammensetning av marin kalkholdighet og appeninske morenesedimenter danner sammen med beliggenheten mellom de sentrale Appeninene og Adriaterhavet et ypperlig terroir og klima for dyrking av vin. Fattoria di Vairas demeter-sertifiserte vinmarker utgjør 40 hektar.

Dyrke. Utdanne. Eksperimentere.

Etter å ha vært drevet som et familieforetak i mange år ble driften underlagt en stiftelse etter siste Di Vaira eiers død. Stiftelsen skulle kunne garantere gårdsdriften og sikre utdannelsen av unge bønder. Siden 2006 har Fattoria di Vaira vært drevet etter stiftelsens formål – Dyrke. Utdanne. Eksperimentere. – som oppsummeres slik:

  • Drive blandingsjordbruk og skape en selvforsynt biodynamisk organisme.
  • Utvikle et prosjekt som samler og gir gjennomsiktighet i forsyningskjeden.
  • Produsere biodynamiske kvalitetsprodukter.
  • Eksperimentere med de siste teknikkene innen biodynamisk landbruk og dele erfaringene.
  • Fremme utdannelsen av unge bønder innen biodynamisk landbruk.
Produktfilter 3 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr.
EPD-nr.
VP pris
Perlende vin 2016 Italia
Molise
30 % Falanghina, 70 % Trebbiano BU
0,75 10684301
5244637
kr 210,00Bestill
Hvitvin 2017 Italia
Molise
60 % Falanghina, 40 % Trebbiano BU
0,75 10684101
5245121
kr 179,90Bestill
Rødvin 2017 Italia
Molise
40 % Montepulciano, 30 % Merlot, 30 % Cabernet BU
0,75 10684201
5244918
kr 179,90Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.