skip to Main Content
Thumbnail

La Château de la Roche en Loire ligger idyllisk til mellom skogene i Chinon og den vakre Loire-dalen. Rundt den vakre villaen fra 1500-tallet kultiverer de 35 hektar økologisk sertifisert vinmark. Jordsmonnet består i stor grad av sand og leire, med en god del små og mellomstore steiner. Noe som gir vinen en karakteristisk brent flint-mineralitet. Det er også herfra vingården har fått sitt navn.

Rundt og mellom vinmarkene er det dyrket flere eple- og pæretrær, og egne områder ligger også brakt. Dette gir jorden god tilgang til næringsstoffer og bidrar til et rikt mikrobiologisk klima.

En rekke grøfter, hekker og naturlig gressvekst mellom vinrakene gir jorden god drenering. I tillegg arbeides det veldig lett i vinmarken, uten bruk av tunge kjøretøy. På denne måten unngår man å presse jorden hardt sammen, slik at røttene får lov til å utvikle seg fritt.

Château de La Roche ble bygd på midten 1500- tallet og det har blitt dyrket vin her i alle år. Og lenge forsynte de adelen i både Paris og Versailles med vin. De er stolte av sin lange historie og en presse fra 1700-tallet er fortsatt i bruk.

Produktfilter Showing the single result
Kategorier
Land
Region
Druetype
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr. VP pris
Perlende 2014 Frankrike
Loire
Chenin Blanc Parti kat. 5
0,75 6971801
kr 220,00

Utsolgt

Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.