Skip to content
Thumbnail

‘Nzemulla lages av Bruno Ferrara Sardo på åssidene nord for vulkanen Etna, ved landsbyen Randazzo på Sicilia. Den er den eneste vinen Bruno lager. Det hele begynte som et hobbyprosjekt, med bakgrunn i gode barndomsminner. Bruno hadde tilbragt utallige somre i vinmarkene til bestefaren, som var vinbonde i de vulkanske skråningene. Som voksen ville han prøve seg frem selv.

Vinmarkene til Bruno ligger på 700 meters høyde og består av vulkansk jordsmonn preget av basalt, liggende på et underlag av lavastein. Bruno benytter kun den lokale druen nerello mascalese, med vinstokker som er mellom 40 og 50 år gamle. Vinmarken har de siste 20 årene blitt dyrket uten bruk av kjemisk gjødsling eller sprøytemidler.

´Nzemulla er Brunos forsøk på å finne tilbake til vinen slik den ble laget i gamledager. Navnet betyr «sammen» på den lokale dialekten, og er et uttrykk for gleden ved å dele god vin med andre. Vinen er spontangjæret og druene er ikke tilsatt noe som helst – heller ikke svovel. Den er heller ikke klaret eller filtrert, og uttrykker derfor druenes og jordsmonnets rene og svært spesielle karakter.

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.