skip to Main Content
Thumbnail

Anne Paillet-Leclerc hadde ikke sett for seg vendingen livet ville ta da hun jobbet for et stort industrikonsern i Paris’ finansdistrikt. En alvorlig bilulykke fikk henne til å endre prioriteringer og søke seg til en annen virkelighet, langt fra det stressende bylivet. Hun forlot derfor Paris i 2010 og valgte å forfølge sin lidenskap og bli vinbonde i likhet med sin mann Gregory, som driver vingård i Loire.

Anne var opptatt av å lage viner som var forskjellige fra de hennes mann lager. Hun ville ha en egen stil, med andre vindruer, dyrket i et annet jordsmonn. Hun slo seg derfor sammen med sin venn Christophe Beau, en biodynamisk vinprodusent fra som holder til i Corconne-dalen i Languedoc. Anne leier 2,5 av hans 6 hektar vinmarker med druestokker som er mellom 40 og 100 år gamle. De har blitt dyrket etter biodynamiske prinsipper siden 1985, og gården har vært Demeter-sertifisert siden 2003.

Det er Christophe som er ansvarlig for de biodynamiske behandlingene i vinmarkene, mens sønnen Victor tar seg av plogingen. Anne plukker og selekterer druene får hånd og står for hele vinifikasjonen. Når fermenteringen er ferdig, transporteres vinene tilbake til Loire for modning i kjelleren til mannen til Anne. Alle vinene er spontanfermentert og ikke tilsatt svoveldioksid.

Vinene lages på tradisjonelle sør-franske druer, men ligner på mage måter mer på viner fra Loire enn fra Languedoc. Anne selv refererer til stilen som «Loiredoc». Hun unngår tunge viner og høye alkoholnivåer, og lager lettere viner med tydelig uttrykk av jordsmonn og vektsvilkår. Vinene preges av modning i det kjølige Loireklimaet, som gir et komplekst uttrykk til de solmodne druene fra sør.

Produktfilter Ingen treff
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.