Harding Økologiske Sideri drives av Jan Ove Nes som lærte å lage sider av sin bestefar.
Juli 2020 debuterte 2019-årgangen av den første økologiske sideren fra Hardanger på Vinmonopolet. Les mer
Opprinnelse: Norge, Hardanger, UllensvangDrue: 70% Aroma og 30% DiscoveryJordsmonn: Moldrik sandjordVinmark plantet: 1989 - 2020Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndFermentering: Egenkultivert naturgjærModning: På tankKlaring og filtrering: Klarting med nedkjøling og sterilfiltrertSertifisering: DebioOm produktet: Eplene høstes ved optimal utvikling av sukker og smak - dvs like før de detter ned. De blir presset etter 0-4 ukers lagring avhengig av sort og modningsgrad og tappet på IBC tanker for fermentering. Det blir tilsatt 0 til 70 gram økologisk sukker pr liter eplejuice avhengig av naturlig sukkerinnhold og ønska alkoholinnhold i det ferdige produktet. 10 liter egenforedlet naturgjær blir tilsatt for å sette gang fermenteringsprosessen. Fermenteringen går ved 5 - 10 grader celsius i 3 - 5 måneder. Når fermenteringen nærmer seg slutten blir sideren tappa om og kjølt ned for naturlig klaring og filtrering. Før tapping blir den forsiktig karbonisert.Innholdsdeklarasjon: Eple, Co2 og svovel (<10 mg/l)Matmatch: Aperitiff, Lyst kjøtt, SkalldyrTilsatt svovel
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.