Harding Uten Filter
kr 195,00
Nyhet! - juli 2023
Produsent: Harding Økologiske Sideri
Opprinnelse: Norge, Hardanger, UllensvangDrue: 100% AromaJordsmonn: Moldrik sandjordVinmark plantet: 1999-2020Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndFermentering: SpontanfermentertModning: Fermentert på tank og etterfermentert i flaskeKlaring og filtrering: UfiltrertSertifisering: DebioOm produktet: Eplene høstes ved optimal utvikling av sukker og smak - dvs like før de detter ned. De blir presset etter 0-4 ukers lagring avhengig av sort og modningsgrad og tappet på IBC tanker for fermentering. Det blir tilsatt 0 til 70 gram økologisk sukker pr liter eplejuice avhengig av naturlig sukkerinnhold og ønska alkoholinnhold i det ferdige produktet. 10 liter egenforedlet naturgjær blir tilsatt for å sette gang fermenteringsprosessen. Fermenteringen går ved 5 - 10 grader celsius i 3 - 5 måneder. Når fermenteringen nærmer seg slutten blir sideren tappa om og kjølt ned for naturlig klaring og filtrering. Før tapping på flaske blir den forsiktig karbonisert.Innholdsdeklarasjon: Eple, naturlig Co2Matmatch: Aperitiff, Lyst kjøtt, Skalldyr
Harding Økologiske Sideri drives av Jan Ove Nes som lærte å lage sider av sin bestefar. Juli 2020 debuterte 2019-årgangen av den første økologiske sideren fra Hardanger på Vinmonopolet. Les mer