COS Pithos Rosso
kr 339,90
Ny årgang! - juni 2022
Produsent: COS
Opprinnelse: Italia, Sicilia, VittoriaDrue: 60 % Nero d'Avola og 40 % FrappatoJordsmonn: Kalk- og kvartsholdig vulkansk leirjordVinmark plantet: 1970-2000Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 45 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 7 md. skallmaserasjonModning: 7 md. i amforaKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: Økologisk. Jobber etter biodynamiske prinsipperInnholdsdeklarasjon: Druer og svovel (<30 mg/l)Matmatch: Lam og sau, Storfe, Storvilt, Svin
COS fikk sin spede begynnelse i 1980, da de tre arkitektstudentene Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano, mest som et artig eksperiment, grunnla vinhuset. Navnet «COS» er satt sammen av forbokstavene i de tre klassekameratenes etternavn. I dag lager de toppviner ved hjelp av eldgamle metoder i Vittoria på sørspissen av Sicilia, hvor de med status som en av Italias mest anerkjente vinprodusenter nå kultiverer 35 hektar på biodynamisk vis. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.