COS fikk sin spede begynnelse i 1980, da de tre arkitektstudentene Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano, mest som et artig eksperiment, grunnla vinhuset. Navnet «COS» er satt sammen av forbokstavene i de tre klassekameratenes etternavn. I dag lager de toppviner ved hjelp av eldgamle metoder i Vittoria på sørspissen av Sicilia, hvor de med status som en av Italias mest anerkjente vinprodusenter nå kultiverer 35 hektar på biodynamisk vis. Les mer
Opprinnelse: Italia, Sicilia, VittoriaDrue: 60 % Nero d'Avola og 40 % FrappatoJordsmonn: Kalk- og kvartsholdig vulkansk leirjordVinmark plantet: 1970-2000Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 45 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 7 md. skallmaserasjonModning: 7 md. i amforaKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: Økologisk. Jobber etter biodynamiske prinsipperInnholdsdeklarasjon: Druer og svovel (<30 mg/l)Matmatch: Lam og sau, Storfe, Storvilt, SvinTilsatt svovel
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.