skip to Main Content
Snø utenfor Non Dos' lokaler i Jacob Aalls gate

Nettene blir lange, kulda setter inn og luften fylles av dufter og lyder som skaper stemningen mange forbinder med en spesiell tid. Det går mot jul!

Julemiddagen er en god anledning til å prøve en ny vin uavhengig av om det er ribbe, pinnekjøtt, torsk eller kalkun som står på menyen. Tradisjonell julemat er ofte fet og salt og serveres gjerne med syrlig og søtt tilbehør som gjør det utfordrende å velge passende drikke. Derfor har vi laget en liten oversikt over de vanligste norske julerettene med nakne vinforslag til.

Velbekomme og god jul!

Pinnekjøtt

Leiner Riesling Trocken Handwerk

Leiner Riesling -Handwerk- trocken

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: “Gulgrønn. God gul og grønn frukt, fine kalkaktige mineraltoner. Fyldig med god frukt, godt med stoff, god fasthet, lang og frisk ettersmak, fortsatt noe fersk, men lovende, tørr mineralsk og lang. En lekker riesling som tåler 6. Meget godt kjøp.” 88 poeng
Vinforum: “Fra vinmarken Kalmit. Frisk, ren og tiltalende pfalz riesling med innslag av epler, sitrus, fersken, blomster og et streif av mineraler på duft. Slank og syrlig vin med god konsentrasjon og lengde og krisp og tørr finish.” ★ ★ ★ ★ ★

Foradori Teroldego

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Vinforum: “Mørk, tiltalende og ungdommelig teroldego med sublim frukt og innslag av mørke bær, lær, blomster og et streif av lakris på duft. Middels fyldig, saftig, lett syrlig og strukturert vin med god lengde, frukt hele veien og tørr, stram, fast og lett bitter finish.” ★ ★ ★ ★ ★
Dagens Næringsliv: «Lett krydret duft med hint av plommer og mørke bær samt lær. Saftig og lett delikat frukt på smak med en frisk syre og lett fersk og tørr finish. Pen fylde og balanse.» 90 poeng

Casa Belfi Colfondo Prosecco

Casa Belfi Colfòndo Prosecco

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv:  “Dufter av hylleblomst, gjær og epler med hint av bakst. Fersk og ren på smak med preg av friske gule frukter. Fyldig og syrlig avslutning med lette tørrstoffer.” – 86 poeng

Ribbe

Robinot Le Regard

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Vinforum: “100 % pineau d’aunis fra gamle vinstokker. Frisk, usvovlet og uklar naturvin fra enkeltvinmark med innslag av syrlige røde bær, blomster, pepper og et streif av lær på duft. Middels fyldig, lett syrlig og saftig vin med flott frukt innover i munnen, stor konsentrasjon og lengde og fast, tørr og stram finish.” ★ ★ ★ ★ (2014)
Dagens Næringsliv: “Floral duft med hint av roser og bringebær. Bløt og fersk frukt med en fyldig og delikat frukt. Frisk syre og lette ferske tanniner.” 90 poeng (2014)

COS Pithos Rosso

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: «En flott og lovende vin som tåler 8+. Meget godt kjøp.» 89 poeng
Dagens Næringsliv: «Duft av voks, urter og søte kirsebær med innslag av fersk sopp. Pen bitter rød kjernefrukt på smak. God fylde, mineralsk og strukturert utgang. Noe kort frukt. » 87 poeng
Vinforum: «Lys, frisk og tiltalende «cerasuolo» med innslag av røde bær, plommer, blomster og et streif av krydder på duft. Middels fyldig, lett syrlig og saftig vin med delikat frukt i munnen, stor konsentrasjon og lengde og fast og tørr finish.» ★ ★ ★ ★ ★

Castell 'In Villa Chianti Classico

Castell’in Villa Chianti Classico

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Juletorsk

Meinklang Burgenland Red BiB

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Vinforum: “Frisk, ren og ueiket østerriksk rødvin med innslag av mørke bær, blomster og et streif av krydder på duft. Middels fyldig vin med myk inngang, fin syre og fast og tørr finish.” ★ ★ ★ ★
Apéritif: “En veldig god boksvin. Meget godt kjøp.” 85 poeng
Dagens Næringsliv
: “Dufter av røde bær og plommer. Fersk og delikat fersk frukt med lette tanniner og en saftig fersk utgang.” 85 poeng

Foradori Manzoni

Foradori Manzoni Bianco Fontanasanta

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Carussin Barbera d’Asti Asinoi

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: 85 poeng
Apéritif: 84 poeng
Vinforum
: ★ ★ ★ ★ ★

Lutefisk

Suertes del Marqués Trenzado

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: “Gullgul. Rik med intenst mineral/røykpreg, tørket gul frukt. Stor fylde, flott syre, god fedme, fin konsentrasjon, godt med stoff, lang konsentrert ettersmak med masse mineraler og røyk. En virkelig konsentrert og spennende vin som tåler 7-8 år. Meget godt kjøp.” 88 poeng
Vinforum: “95 % listan blanco og 5 % andre sorter. Frisk og egenartet tenerifevin med innslag av sitrus, blomster, fersken og et streif av krydder og lær på duft. Pent fyldig, lett syrlig og strukturert vin med god lengde og fast og tørr finish.” ★ ★ ★ ★
Dagens Næringsliv: “Tett og lett utviklet frukt på duft med innslag av voks, honning og nøtter. God fylde, friskhet og konsentrasjon på smak. Stoffrik, tørr og salt finish.” 88 poeng

Caravaglio Occhio Di Terra Vin Salina Non Dos

Caravaglio Salina Bianco Occhio 2017

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Biokult Pet Nat

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Vinforum: “Fremstilt av like deler zweigelt, pinot noir, blaufränkisch og st. laurent. Frisk og tiltalende pet nat med innslag av røde bær, blomster og et streif av krydder på duft. Middels fyldig og lett syrlig vin med god frukt i munnen og en ørliten bitter tone i finish.” ★ ★ ★ ★ (2016)
Dagens Næringsliv: “Saftig og lett, delikat frukt med frisk syre og knusktørr, lett utgang. Perfekt sommervin.” 85 poeng (2016)
Apéritif: “Ung og fersk med fint urtepreg, lysere rød frukt. Fruktig med fin syre, godt skum, bløt og god, sitter godt. En lettdrikkelig og god petnat som tåler 3-4 år. Meget godt kjøp.” 85 poeng (2016)

Kalkun

Montesecondo Rosso Toscana

Montesecondo Rosso Toscana

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Aperitif: «Dyp kald rød. God duft med fint bærpreg, litt jordsmonn. Fyldig med god sødmefylt og frisk kirsebærfrukt, fin syre, fin fasthet, lang og fast. En kul vin som tåler 8 år. Meget godt kjøp.» 88 poeng
Dagens Næringsliv: «Mørke søte bær og plommer på duft. Strukturert på smak med en bløt og fersk frukt. Saftig og lett utgang med lange tanniner.» 88 poeng
Vinforum: “Frisk, fersk og ueiket sangiovese med kjølig frukt og innslag av kirsebær og et streif av blomster og krydder på duft. Pent fyldig, saftig og lett syrlig vin med frukt hele veien og fast og tørr finish. Biodynamisk dyrket.” ★ ★ ★ ★ ★

Champagne Fleury Brut Nature Non Dos

Fleury Blanc de Noirs Brut Nature

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Aperitif: «En flott og kompleks champagne. 4-5. Godt kjøp.» 89 poeng
Dagens Næringsliv: «Delikat og ren duft av røde aromatiske epler med streif av autolyse og kjeks. Ren og konsentrert fersk frukt på smak med en lang leskende karakter, kombinert med en lang og balansert bitterhet samt en lang tørr og mineraldreven utgang.» 91 poeng

Chapuis Frères Bourgogne rouge

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Bobler

Pirouettes Crémant Zéro Dosage

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Vinforum: “Fremstilt av like deler riesling, auxerrois og pinot gris. Frisk og tiltalende crémant med innslag av epler, sitrus, blomster og et streif av fersken på duft. Middels fyldig vin med tiltalende mousse, fin syre. god lengde og stram og knusktørr finish.” ★ ★ ★ ★
Apéritif: “En god og litt annerledes mer kompleks cremant som tåler 5-6 år. Meget godt kjøp.” 88 poeng
Dagens Næringsliv: “Dufter av blomster, fersken og aprikoser. Kremet frukt på smak med en lang og gjærpreget frukt med en knusktørr finish og balansert syre.” 86 poeng

Champagne Fleury Fleur De L'Europe Brut Nature

Fleury Fleur de l’Europe Brut Nature

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: “En tørr og småkompleks champagne for de neste fem. Meget godt kjøp.” 90 poeng
Dagens Næringsliv: “Søtt bakverk, autolyse og mineraler, med streif av honning på duft. Pen fylde og rik kremet mousse på smak kombinert med lang syrlig og mineralsk utgang. Drikk nå til 2018. Passer til rike retter av fisk og lys fugl.” 90 poeng

Castellroig Brut Nature

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: “Gulgrønn. Frisk epleduft, grønt eple, brød. Fruktig med god karakter, fin syre, godt skum, godt preg av grønne toner og fin fasthet. En god cava som tåler 4-5 år. Meget godt kjøp.” 87 poeng
Vinforum: “40 % xarel-lo, 30 % macabeo og 30 % parellada. Frisk, ren og tiltalende cava med innslag av epler, sitrus, blomster og et ørlite streif av gummi på duft. Middels fyldig og frisk også i munnen, med fin syre, god lengde og krisp, knusktørr og stram finish.” ★ ★ ★ ★
Dagens Næringsliv: “Dufter av epler og gjær med hint av fersken. Frisk syre og en delikat frukt med en lett og tørr finish.” 85 poeng