Barbera er den mest plantede druen i Piemonte og har røtter tilbake til 1200-tallet. Den beskrives for første gang i en tekst fra klosteret i Monferrato, like ved Asti, og det er i Piemonte Barbera trives best. Jordsmonnet i Asti bidrar til syrefriske og elegante viner om man, som Carussin, holder seg unna små eikefat, sukker og enzymer i produksjonen.
Biodynamisk siden 80-tallet
Ikke mange gårder drev biodynamisk da Carussin begynte å kultivere etter biodynamiske prinsipper på 80-tallet. Men etter å ha sett fordelene ble flere av nobogårdene inspirert til å legge om sin praksis. Til tross for lavere avkastning, gir metodene høyere kvalitet, mindre sykdommer og gunstige ringvirkninger for jordsmonn og nærmiljø.
Bærekraftig suksess
Familiens dedikasjon til bærekraftig, biodynamisk produksjon med respekt for miljø, nærområde og tradisjon gjenspeiles i vinenes kvalitet. Carussin bruker kun naturlig gjødsel uten sprøyting med syntetiske midler. Druene håndplukkes og druejuicen spontangjæres og modnes i stål- eller betongtanker.
To viner av ren Barbera
Carussin lager to viner som kun innholder Barbera: «Eselvinen» Asinoi, som er en blend av Barbera fra utvalgte vinmarker, og Lia Vi av Barbera utelukkende fra deres beste vinmark med samme navn. Lia Vi er det piemontesiske navnet på trekkfuglen Dvergfluesnapper som stopper innom denne vinmarken på sin ferd.
Carussin Barbera d’Asti Lia Vi
Land: Italia
Utvalg: BU VPnr.: 5128901
Volum: 0,75 l
Pris: kr 229,90
Apéritif: 87 poeng
Dagens Næringsliv: 87 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★
Carussin Barbera d’Asti Lia Vi Magnum
Land: Italia
Utvalg: BU VPnr.: 9524405
Volum: 1,5 l
Pris: kr 560,00
Carussin Barbera d’Asti Asinoi
Land: Italia
Utvalg: Basis kat. 5 VPnr.: 4992201
Volum: 0,75 l
Pris: kr 175,00
Apéritif: 86 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★
Carussin Barbera d’Asti Asinoi Magnum
Land: Italia
Utvalg: BU VPnr.: 8212705
Volum: 1,5 l
Pris: kr 349,90
Carussin Barbera Piemonte Asinoi BiB
Land: Italia
Utvalg: BU VPnr.: 5202706
Volum: 3 l
Pris: kr 499,90
Apéritif: 83 poeng
Dagens Næringsliv: 83 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★